Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5d Wont connect via Thunderbolt
03-12-2017, 03:29 AM
Post: #1
5d Wont connect via Thunderbolt
Hi,
My dashboard cant find my 5D when connected via Thunderbolt. The drives starts up and then stops again, starts and stops. https://www.youtube.com/watch?v=X4FGBD-EroM
When connected via usb, no probs?

Best regards Jan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2017, 06:36 AM (This post was last modified: 03-12-2017 06:36 AM by DSLAM.)
Post: #2
RE: 5d Wont connect via Thunderbolt
Are you using this on a Windows PC or a Mac?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-13-2017, 11:59 AM
Post: #3
RE: 5d Wont connect via Thunderbolt
It is on a Mac Pro 2013
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-18-2017, 01:00 PM
Post: #4
RE: 5d Wont connect via Thunderbolt
(03-13-2017 11:59 AM)janwedelheinen Wrote:  It is on a Mac Pro 2013

Don't know about the Macs, sorry.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-20-2017, 05:48 PM (This post was last modified: 03-20-2017 05:54 PM by Paul.)
Post: #5
RE: 5d Wont connect via Thunderbolt
hi jan, if it wasnt for usb working, i was going to suggest checking the power supply and psu brick, and also mention that it looks a bit like a reboot loop..... but then you mentioned it works ok with usb Smile

can i check if your usb cable was a direct connection, and if the thunderbolt was direct too (or does it go through a hub or adapter first?)

trying just 1 connection method at a time (but directly attached without any extras) is usually the best thing to try, but it might also be worth trying out another thunderbolt cable, or port too, as well as checking if you have any particular settings on thunderbolt or firewall settings or even some firewire power settings if applicable, just in case?

(usb is your friend - well, unless its "badusb")
(just also linking a related post on mini)
http://www.drobospace.com/forums/showthr...http://www.drobospace.com/forums/showthread.php?

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: