Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drive Disconnected Improperly.
09-18-2016, 09:10 AM
Post: #1
Drive Disconnected Improperly.
When the computer goes to sleep - the drobo likes to go to sleep as well and disconnect itself the computer, but the computer whines and gives the alert "Drive Disconnected improperly - may result in data loss" etc...

Is this something to be concerned about?

Thanks!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-19-2016, 05:22 PM (This post was last modified: 09-19-2016 05:23 PM by Paul.)
Post: #2
RE: Drive Disconnected Improperly.
hi tracerx, i just recently saw and added notes on another similar post here, and maybe you could try some of those settings/changes to see if it helps:
http://www.drobospace.com/forums/showthr...http://www.drobospace.com/forums/showthread.php?

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-27-2016, 03:14 AM
Post: #3
RE: Drive Disconnected Improperly.
I have a similar issue. Most days drive shows as disconnected improperly on mu mac. May be an issue since sierra.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-28-2016, 06:37 PM
Post: #4
RE: Drive Disconnected Improperly.
(just linking to your related post aliriddle)
http://www.drobospace.com/forums/showthr...http://www.drobospace.com/forums/showthread.php?

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-09-2017, 05:13 PM (This post was last modified: 01-09-2017 05:35 PM by signup@benblood.com.)
Post: #5
RE: Drive Disconnected Improperly.
I am having a similar issue with OS sleep / wake and drive being disconnected improperly. I've read through similar posts and have seen a solution. Running:

Drobo S via eSATA on firmware version 2.1.5 [5.41.62910]
Mac OS El Capitan (10.11.6)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-11-2017, 05:21 PM
Post: #6
RE: Drive Disconnected Improperly.
thanks for your info,
i was never able to get esata working on my setup, so i stuck with usb here, but maybe esata works in an different way on macs and could be useful for others.

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: