Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gen 3 not mounting in Finder
11-14-2016, 08:26 AM
Post: #11
RE: Gen 3 not mounting in Finder
I had the problem last year a few times and disk utility could not find it; Mountin could not keep it from unmounting; Disk Warrior did work. iMac, was El Cap. Happened occasionally, and this computer only used occasionally- thought it was my fault. Now on Sierra happens once or twice a week. Disk Warrior rebuilds directory and it mounts but obviously something wrong. Last year my iMac was in the recall program for HD problem and went in for warranty replacement (not fusion drive, just 3T spinning). I can't recall if mounting problem started before or after.
any ideas?



(10-03-2016 03:57 AM)yadrummer Wrote:  Hey benichols,

I have the same exact problem here. Drobo wouldn't show up in Finder anymore. Manual mount with disk utility didn't work. I also had to run Disk Warrior to get to my file - BUT, after a secure shutdown and restart of my Mac running Mac OS Sierra I have the same issue again. Disk Warrior did help again, but guys what is going on here?

Btw, newest Firmware 3.5.2 and Drobo Dashboard 2.8.3 is installed.

Thanks for any suggestions...
Sven
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-14-2016, 05:04 PM (This post was last modified: 11-14-2016 05:07 PM by Paul.)
Post: #12
RE: Gen 3 not mounting in Finder
thanks twobikes, yes sorry i somehow forgot to type the word "cable" Smile
in most of the cases in the past, it was macs and firewire that were having problems, and in some of the cases it was down to a cable that suddenly had some problems (such as one of the wires on a pin/connector or just a cable that got squashed somehow...

...though now that you mentioned trying in another computer, it also sort of eliminates a bad port as causing problems.

while it is still not known what definitely causes the problem, for you (and abaggett), it could possibly be that sierra caused something, and that its a case of the damage already being done (and hence why an older mac version also has the current problem), but its also interesting what mark found...
maybe something has changed from apple from elcapitan onwards which doesnt play as nice with non-apple products?

(btw maybe time is passing by slowly, but it still seems to me like El capitan just got relased recently.... why is sierra here now too - slight joke on the way too.... but maybe the next new mac version will come out next month called "predator") Smile

i sometimes think that os versions are getting pushed out way to quickly nowadays, and while im not old, and im not danny glover, theres a chance that were getting too old for this SH(enanigans) Big Grin

also, abaggett right about now sounds cool (with ham and cheese) Smile

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-16-2016, 07:04 PM
Post: #13
RE: Gen 3 not mounting in Finder
My Gen 3 Drobo finally mounted after doing volume rebuild with Tech Tool Pro. How long it will last I don't know.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-17-2016, 10:15 AM
Post: #14
RE: Gen 3 not mounting in Finder
I've been suffering the same problem.

Re Formatted drives twice. Had to pay for 3TB discs to be sent from USA to UK.

Not happy with the stability of this product. If you don't come up with a solution roadmap I'm likely to be sending back to Amazon for a full refund. This is not funny. I feel like I'd be better off with two USB drives and manage my own back up process.

Please update with suggested fix.

Regards
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-17-2016, 07:52 PM
Post: #15
RE: Gen 3 not mounting in Finder
I'm experiencing the same issue. My Gen 3 will not mount after upgrading to macOS Sierra. Drobo Dashboard shows that everything is supposedly fine. I have the latest firmware and Dashboard (2.8.4) will all lights green.

If anyone from Drobo monitors these forums, push out a fix quickly!!!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-19-2016, 10:28 AM (This post was last modified: 11-19-2016 10:28 AM by lwwarpup.)
Post: #16
RE: Gen 3 not mounting in Finder
After experiencing problems after upgrading to Sierra, replacing all the drives in the unit, and getting ALMOST 3 weeks of successful usage of the drive (specifically the Time Machine volume) after turning off Power nap, I am here again. ( Original post http://www.drobospace.com/forums/showthr...http://www.drobospace.com/forums/showthread.php? )

All was going well until yesterday when the drive reported that both volumes were improperly ejected, yet they still showed in the Finder and I could access it. I tried to initiate another backup, which started, then midway through the process it again reported that it was improperly ejected which of course cancelled the backup.

Today I cannot even mount the Time Machine volume and Disk Utility reports that it is corrupted, which is just perfect because I need to access something on it. This is getting ridiculous.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-26-2016, 10:05 PM
Post: #17
RE: Gen 3 not mounting in Finder
Drobo Gen3 doesn't mount in finder after firmware update. "Drobo-3rdGen-firmware-3.5.3".
Drobo was mounting and working fine until update of Drobo Dashboard(2.8.4) then firmware update. Running late 2012 iMac 27" macOS sierra version 10.12.1.
Drobo Dashboard can see the drive. But is calling it Drobo disk pack with heath Good. Gives performance values, 93 IOPS, Read 2MB/s, Write 0MB/s.
Volume Name is Drobo with a File System of unknown, Used -, with a Max Capacity of 16TB.
Get the error "Error occurred while uploading the Diags for your Drobo device" when trying to do the "Get Diags". Even though a zip file is saved to the desktop.

What should I try to get the Drobo to mount?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-27-2016, 04:24 AM
Post: #18
RE: Gen 3 not mounting in Finder
(11-26-2016 10:05 PM)cpg_nq Wrote:  Drobo Gen3 doesn't mount in finder after firmware update. "Drobo-3rdGen-firmware-3.5.3".
Drobo was mounting and working fine until update of Drobo Dashboard(2.8.4) then firmware update. Running late 2012 iMac 27" macOS sierra version 10.12.1.
Drobo Dashboard can see the drive. But is calling it Drobo disk pack with heath Good. Gives performance values, 93 IOPS, Read 2MB/s, Write 0MB/s.
Volume Name is Drobo with a File System of unknown, Used -, with a Max Capacity of 16TB.
Get the error "Error occurred while uploading the Diags for your Drobo device" when trying to do the "Get Diags". Even though a zip file is saved to the desktop.

What should I try to get the Drobo to mount?

Contact Drobo support then join the queue. I will share the solution I'm given when it works, otherwise I'll let you know when I've returned the drobo to Amazon for a full refund.

4 weeks of non use. I'm not sure how much patience I have.

Regards
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-28-2016, 05:43 PM
Post: #19
RE: Gen 3 not mounting in Finder
I waited for a quality solution to this problem from Drobo.

I got this today.

Starts ----
it looks like you are encountering file system corruption due to a sleep issue on the Mac.
I'd go ahead and have First Aid tool repair the drive. If that won't help, then please purchase Disk Warrior and have this tool repair the drive.
 
I'd recommend you to turn off power nap on the Mac for the time being as a new firmware is being worked out.
Ends -----------

I tried First Aid tool on Disk Utility to no avail. I feel that purchasing a $119 package that may or may not solve a Drobo issue to be a very poor service which I am unlikely to continue to use or suggest to others.

Fortunately I bought it from Amazon so will push for a full refund as it's not fit for purpose.

Sorry for the negative update but it is a truthful outcome of my real circumstances.

Regards

John
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-28-2016, 09:53 PM
Post: #20
RE: Gen 3 not mounting in Finder
hi hemsley, that is understandable and fair enough,
i guess if you still do have your drobo, maybe if one of your friends happens to have diskwarrior, it probably would be good to invite them for a cup of tea and then if you happened to "try" it on your drobo, you could see if it did actually fix things for you (without wasting any money in case the makers of diskwarrior dont offer any refund if it didnt work)

(then if it did actually fix it, you could sort out any moral issues about getting it, but only after you at least knew if it would fix it for you)

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: