Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drobo Not Mounting After Shutdown
04-14-2016, 08:18 PM
Post: #11
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
Not sure which one u wanted so there are 2 screenshots. The link is in my public Dropbox folder.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3654...https://dl.dropboxusercontent.com/u/3654470/Screenshot%202016-04
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3654...https://dl.dropboxusercontent.com/u/3654470/Screenshot%202016
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-15-2016, 05:41 PM (This post was last modified: 04-15-2016 05:47 PM by Paul.)
Post: #12
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
hi dan, you might be able to use diskwarrior to see if there are any problems that first aid cant fix or detect (am not sure if there is a free version for checking though, but lots of other users have been able to fix problems with diskwarrior)

can i check how you are determining that fsck is running everytime you connect the drobo - is this a mac operating system message which pops-up?
thanks toni for the screenshots,
if you get a chance could you click on the left hand side "volumes" too to take a quick screenshot there as well please?

can you also create a diagnostics log (i think from the tools menu) for later...
(am not sure if you are still in support but if you are, it will be good to raise a ticket in the meantime, as there might be some info in those logs for the support team as to what is happening (or what if not happening in this case) as they might be able to spot something from the logs. (in case not in support, i think you will still be able to create a 1-time paid ticket, a bit like pay per view if needed too)

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-15-2016, 08:30 PM
Post: #13
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
I am still under support. I bought it on 2/4/2016 - I put up a ticket and sent Drobo tech support and emailed an attachment of the Drobo diagnostic Report.
Below is a link for the Drobo dashboard "Volume"
https://www.dropbox.com/s/32iporr9mcocy3...https://www.dropbox.com/s/32iporr9mcocy3b/Screenshot%202016-04-15%2021.57.3
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-18-2016, 10:45 AM
Post: #14
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
thanks for the screenshot toni,
ah thats good you are well in support - please let us know how things go

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-29-2016, 07:17 PM
Post: #15
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
I've been going back and forth with Drobo support for 2 weeks now on this issue.
The drive checks out fine, it just will not mount, even in ReadOnly mode.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-02-2016, 12:21 AM
Post: #16
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
What's the possibility of mounting that Drobo unto another stand alone Mac?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-06-2016, 09:39 AM (This post was last modified: 05-06-2016 09:43 AM by tonicap.)
Post: #17
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
I just went thru the same deal. If you are still under the warranty put in a ticket. I eventually believed the tech who told my that the disk pack was corrupted. I downloaded the PROFTSOFTENG trial version of "Data Rescue" which recovered 2 GB for free. @ 250GB cost 49.99, etc. If u have several TB of data, I suggest U buy the unlimited version for $65. The upgrade pricing convention is confusing and I had to spend an extra $49.99.

Using Data rescue 4 I recovered the data (looks complete) and the Drobo magically appeared on the desktop " and the world is once again spinning on greased groves" Stienbeck.

Of course the ?'s remain, Why is this happening to many users of the Drobo, It was a while before I pulled it all together BTWN apple support, Drobo support, Drobo Tech support, and finally Data Rescue. Which , BTW, took almost 3 days of the program running continuously and the purchase of a 3 TB drive to put the recovered files on. I have over 55K images and altogether 1.95 TB of data.

That's what worked for me Good luck & keep your sense of humor,

Toni

iMac late 2015 10.11.4 16 GB ram, New Drobo Gen 3
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-07-2016, 11:21 AM
Post: #18
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
Toni, thanks for the update.
Drobo support is still analyzing my issue. The current status has it in Engineering.
I agree, the question still remains as to why this happened.
Drobo is suppose to be a way of protecting your data. But this will be the third time my entire drive set has been corrupted.
It's also my 3rd Drobo.

It may be time to realize Drobo is no longer a safe way to store important data.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-09-2016, 12:47 PM
Post: #19
RE: Drobo Not Mounting After Shutdown
hi toni,
aside from the steps its good that the end result was a positive one in terms of getting data back again.

while i didnt need to resort to any other tools, i also had some mounting issues which were able to be resolved as mentioned here (in case it helps in future or for others too)
http://www.drobospace.com/forums/showthr...http://www.drobospace.com/forums/showthread.php?

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: